Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی هفته‌های اخیر مساله استیضاح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بیش از پیش مطرح شده و در تاریخ 12 ژوئیه یک قانونگذار دموکرات آمریکایی تبدیل به اولین کسی شد که رسما طرح استیضاح ترامپ را به جریان انداخت. با وجود آنکه برای عملی شدن این استیضاح باید فرایندی طولانی طی شود، اما بسیار محتمل است که او تبدیل به پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا شود که درگیر مناقشه استیضاح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ مساله استیضاح خود را خنده‌دار خوانده و گفته که هیچ کاری انجام نداده که تخلف یا جرم تلقی شود. از دیگر سو تاریخ آمریکا هم نشان داده که اگر دونالد ترامپ به مرحله استیضاح برسد کناره‌گیری‌اش از ریاست جمهوری قطعی نخواهد بود.

استیضاح چیست؟

استیضاح فرایندی است که به موجب آن یک مقام مشغول به کار آمریکایی طبق بند دوم قانون اساسی این کشور رسما متهم به خیانت، ارتشا و یا تخلفات و جرائم عالی می‌شود.

استیضاح در آمریکا چطور انجام می‌شود؟

این فرایند زمانی آغاز می‌شود که کنگره آمریکا (مجموع مجلس نمایندگان و سنا) رای به استیضاح دهد. اگر کنگره این طرح را با اکثریت تصویب کند چند نماینده را به عنوان دادستان در فرایندهای بعدی در مجلس سنا منصوب می‌کند. تمام سناتورها در این فرایند حکم هیات منصفه را دارند و رئیس دیوان عالی آمریکا هم حکم قاضی را دارد. فرایند استیضاح رئیس‌جمهور در کنگره به اجرا در می‌آید و نیازمند آرای سرنوشت ساز هم در مجلس نمایندگان و هم در مجلس سنا است. درباره این فرایند گفته شده که مجلس نمایندگان استیضاح می‌کند و سنا محاکمه می‌کند. اساسا ابتدا مجلس نمایندگان تصمیم می‌گیرد که دلیل موجهی برای استیضاح رئیس‌جمهور وجود دارد یا خیر و اگر به چنین نتیجه‌ای برسد مجلس سنا محاکمه رسمی رئیس‌جمهور را برگزار می‌کند. طبق بند دو قانون اساسی آمریکا رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور و همه مقام‌های رسمی دولت آمریکا با استیضاح به سبب محکوم شدن به خیانت، ‌ارتشا و جرائم و تخلفات عالی مواجه هستند.

روند استیضاح

در مجلس نمایندگان: در مجلس نمایندگان آمریکا در ابتدا کمیته قضایی این مجلس تصمیم می‌گیرد که آیا فرایند استیضاح صورت گیرد یا نه. در صورتی که این تصمیم مثبت باشد رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا پیشنهاد قطعنامه‌ای‌ را داده و از این کمیته می‌خواهد تحقیقات رسمی درباره مساله استیضاح را آغاز کند.

کمیته قضایی براساس تحقیقاتش قطعنامه دیگری را متشکل از یک یا چند بند استیضاح به کلیت مجلس نمایندگان فرستاده و تصریح می‌کند که چرا استیضاح مجاز دانسته شده یا خواهان استیضاح نشده است.

بعد از آن کل مجلس نمایندگان احتمالا تحت قوانین ویژه تعیین شده از سوی کمیته قوانین به مناظره پرداخته و بر سر هر یک از بندهای استیضاح رای گیری خواهد کرد. در صورتی که هر یک از بندهای استیضاح تنها با رای اکثریت تصویب شود رئیس‌جمهور اسما استیضاح شده است. با این حال این استیضاح بیشتر به معنی یک کیفرخواست برای جرم است. رئیس‌جمهور در ریاست جمهوری باقی می‌ماند تا نتیجه محاکمه استیضاح در سنا معلوم شود.

در مجلس سنا: در سنا در ابتدا بندهای استیضاح از جانب مجلس نمایندگان دریافت می‌شود و مجلس سنا قوانین و رویه‌های برگزاری یک محاکمه برای رئیس‌جمهور را تعیین می‌کند. بعد از آن این محاکمه با حضور رئیس‌جمهور و وکلایش برگزار خواهد شد. یک گروه منتخب از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان دادستان حضور پیدا خواهند کرد. در این محاکمه قاضی ارشد دیوان عالی (در حال حاضر جان رابرتز عهده دار این سمت است) رئیس هیات منصفه خواهد بود و همه 100 سناتور اعضای هیات منصفه هستند.

در قدم بعد مجلس سنا یک جلسه خصوصی درباره حکم نهایی برگزار می‌کند. بعد از آن مجلس سنا در یک نشست علنی درباره این حکم رای گیری می‌کند و برای محکومیت قطعی لازم است که دو سوم سناتورها رای مثبت دهند. در این رای گیری مجلس سنا حکم به برکناری رئیس‌جمهور می‌دهد اما می‌تواند طی یک رای گیری دیگر که تنها نیاز به اکثریت دارد، رئیس‌جمهور را از تصدی هرگونه سمت دولتی در آینده منع کند.

آیا استیضاح موجب برکناری یک رئیس‌جمهور می‌شود؟

تنها در صورتی که وی با رای اکثریت دو سومی در مجلس سنا گناهکار دانسته شود. تاکنون همه فرایندهای استیضاح تاریخ آمریکا علیه مقامات از جمله سه رئیس‌جمهور بر پایه ارتکاب جرائم و تخلفات عالی بوده و هیچ کدام با اتهام خیانت روبرو نشدند. طبق گفته وکلای قانون اساسی آمریکا این جرائم عالی عبارتند از 1- جرم کیفری واقعی و قانون شکنی 2- سوءاستفاده از قدرت 3- نقض اعتماد عمومی.

آیا در تاریخ آمریکا روسای جمهور دیگری استیضاح شده‌اند؟

تاکنون چهار رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکا درگیر مناقشه استیضاح شده‌اند. این چهار رئیس‌جمهور عبارتند از اندرو جانسون، جان تایلر، ریچارد نیکسون و بیل کلینتون. از بین چهار نفر تنها اندرو جانسون و بیل کلینتون رسما استیضاح شدند که البته هر دو تبرئه شدند.

در سال 1868 اندرو جانسون به سبب نارضایتی کنگره از نحوه مدیریت وی در مسائل بعد از جنگ داخلی با استیضاح مواجه شد اما در رای گیری در مجلس سنا با اختلاف تنها یک رای تبرئه شده و در ریاست جمهوری باقی ماند. او اولین رئیس‌جمهور آمریکا است که درگیر فرایند استیضاح می‌شود. او بعد از آنکه ادوین استانتون، وزیر جنگ وقت آمریکا را برکنار کرد متهم به نقض قانون تصدی ریاست جمهوری شد. در آن زمان قانون تصدی ریاست جمهوری تصریح کرده بود یک رئیس‌جمهور نمی‌تواند مقام‌های منصوب شده را بدون رضایت کنگره کنار بگذارد. جانسون معتقد بود این قانون مغایر با قانون اساسی است و قصد داشت به طور قانونی علیه آن در دادگاه اقدام کند اما به جای آن خودش محاکمه شد. زمانی که سنا برای استیضاح او رای گیری انجام داد او تنها یک رای تا رسیدن به اکثریت دو سومی برای برکناری خود فاصله داشت و تبرئه شد. در سال 1926 دادگاه عالی آمریکا اعلام کرد که قانون تصدی ریاست جمهوری بی اعتبار است.

در مورد جان تایلر نیز کنگره قطعنامه‌ای برای استیضاح‌اش در ارتباط با حقوق دولتی ارائه کرد اما این قطعنامه شکست خورد.

در سال 1974 نیز ریچارد نیکسون که طی هفته‌های اخیر بسیاری ترامپ را با او مقایسه می‌کنند تبدیل به سومین رئیس‌جمهور درگیر در مناقشه استیضاح شد اما فرق او این بود که پس از تهدید شدن به استیضاح در ارتباط با رسوایی واترگیت و قطعی بودن برکناری‌اش پیش از آنکه این استیضاح به جریان بیفتد، استعفا داد. دولت او درگیر رسوایی واترگیت شده بود؛ رسوایی‌ای که او در آن متهم به سرپوش گذاشتن در نفوذ غیرقانونی به مقر کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در واشنگتن شد. در تاریخ 6 فوریه 1974 فرایند استیضاح او رسما آغاز شد و در پایان ماه ژوئیه سه بند استیضاح علیه نیکسون شامل مانع تراشی بر سر راه عدالت، سوءاستفاده از قدرت و اخلال در کار کنگره مورد پذیرش قرار گرفت. نیکسون اجازه نداد که پرونده استیضاح به مجلس نمایندگان برسد و در 9 اوت 1974 استعفا داد و ریاست جمهوری را به جرالد فورد تحویل داد.

بیل کلینتون نیز در سال 1998 به دلیل رابطه خارج از زندگی زناشوئی خود با مونیکا لوینسکی، دستیار کارآموز کاخ سفید با استیضاح روبرو شد.

او در 26 ژانویه 1998 داشتن هرگونه رابطه جنسی با لوینسکی را رد کرد اما در 17 اوت در مقابل هیات منصفه شهادت داد که رابطه‌ای نامناسب با لوینسکی داشته است. او در پخش زنده تلویزیونی نیز این موضوع را پذیرفت. در تاریخ 19 دسامبر 1998 مجلس نمایندگان آمریکا بیل کلینتون را به اتهام شهادت دروغ و مانع تراشی بر سر راه عدالت استیضاح کرد. اما زمانی که در مجلس سنا محاکمه او برگزار شد او تبرئه شد. در این رای گیری نیاز بود که دو سوم نمایندگان سنا یعنی 67 سناتور به برکناری‌اش رای دهند اما در نهایت تنها 50 سناتور رای به محکومیت او از بابت مانع تراشی بر سر راه عدالت و 45 سناتور نیز رای به محکومیت او از بابت شهادت دروغ دادند و تبرئه شد. در این رای گیری هیچ دموکراتی به محکوم شدن بیل کلینتون رای نداد.

آیا دونالد ترامپ استیضاح و از ریاست جمهوری برکنار خواهد شد؟
در حال حاضر فعلا احتمال چنین چیزی زیاد نیست، چون حزب جمهوری‌خواه آمریکا که ترامپ به آن تعلق دارد کنترل کنگره را به دست داشته بنابراین هرگونه طرحی برای استیضاح او با مقاومت قابل توجهی روبرو خواهد شد. البته اگر ترامپ استیضاح شود باید ریاست جمهوری را به مایک پنس، معاون خود تحویل دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۴۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ بیش از ۱۰۰ مدیر ناکارآمد برکنار شدند

رئیس‌جمهور گفت: «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلاب و احساس غرور ملی بود که از نقاط عطف اجماع ساز و همه جریان‌ها و با هر سلیقه ای شد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امشب (سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم درباره آثار و تبعات عملیات وعده صادق، گفت: ابعاد عملیات وعده صادق باید در نشست‌های مختلف، رسانه ملی، محافل علمی و پژوهشی و محافل سیاسی و امنیتی پرداخته شود.

وی تاکید کرد: وعده صادق احساس غرور ملی بود و در کشور ما حقیقتاً از نقاط عطف اجماع‌ساز همه مردم عزیز ما و همه جریان‌ها و صاحبان اندیشه و تفکر با هر سلیقه بود. این کار را همه ستودند.

رئیس جمهور تصریح کرد: پیشینه این کار به جنایت‌ها و نسل کشی و کودک کشی و جنایت علیه بشریت رژیم صهیونیستی در غزه باز می‌گردد.

وی ادامه داد: غزه حقیقتاً تابلویی است که در آن هم جلوه نورانیت، مقاومت، ایستادگی، صبر و دلدادگی به خداوند را از مردم مقاوم، مقتدر و مظلوم غزه می‌توان مشاهده کرد و هم صفحه سیاه و ظلمانی است که اوج بی‌رحمی، جنایت، نسل کشی و کودک کشی را نشان می‌دهد.

امروز حق‌خواهی را در جای جای دنیا می‌بینیم

رئیسی تاکید کرد: به نظر ما و همه کارشناسان و صاحب نظران سیاسی علی رغم گذشت ۷ ماه، پیروز این میدان مردم مقاوم فلسطین و شکست خورده آن رژیم صهیونیستی و حامیان رژیم صهیونیستی هستند.

رئیسی بیان کرد: امروز هم شاهد هستیم که حماس با انعطاف آتش بس را می‌پذیرد، اما رژیم صهیونیستی همچنان به کودک کشی و نسل کشی ادامه می‌دهد که این شرمی برای حامیان رژیم صهیونیستی است که باید جلوی همه مردم دنیا سرافکنده باشند که امروز حق‌خواهی و عدالت خواهی و حمایت از فلسطین نه فقط در دانشگاه‌ها و در غرب عالم، بلکه در جای جای دنیا امروز فریاد حق طلبی و عدالت خواهی را می‌بینیم و شاهد استیصال رژیم صهیونیستی هستیم.

عملیات وعده صادق جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود

وی با اشاره به استیصال رژیم صهیونیستی در مسئله غزه، اظهار کرد: این استیصال به معنای شکست است و یکی از جلوه‌های این استیصال زدن سفارت جمهوری اسلامی ایران برخلاف همه قوانین و مقررات در دمشق بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: پس از این موضوع رهبر معظم انقلاب اعلام کردند که رژیم صهیونیستی تنبیه خواهند شد و این وعده‌ای که دادند که رژیم صهیونیستی تنبیه شود، این وعده به دست رزمندگان ما تحقق پیدا کرد.

ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه عملیات وعده صادق جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود، گفت: عملیات وعده صادق جلوه زیبایی بود از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه و همچنین همه؛ یعنی جلوه این عملیات، همکاری همه بخش‌ها را به نمایش گذاشت و ثابت کرد که ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد.

وی تاکید کرد: به واقع این جلوه ایران قوی است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند. البته ما همواره اعلام کردیم که این عقلانیت می‌تواند در همه عرصه‌ها کار را پیش ببرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما یک گفتمان عقلانیت انقلابی داریم در مقابل دیپلماسی التماسی؛ این گفتمان، گفتمانی است که جواب می‌دهد و تاکنون معلوم شده این گفتمان می‌تواند گفتمانی برتر باشد.

رئیس قوه مجریه با اشاره به شروع به کار دولت و شکل‌گیری اپیدمی کرونا، اظهار کرد: ما در ابتدای کار دولت با بیماری کرونا مواجه بودیم که ۷۰۰ خانواده را داغدار کرد؛ باید در این شرایط چه می‌کردیم؟ آن زمان برخی تصور می‌کردند که با یک یا چند تماس تلفنی می‌شود مگر مشکل را حل کرد. در آن زمان به نظر ما رسید که یکی از جلوه‌های عقلانیت انقلابی همین رفع مشکل واکسن برای بیماران کرونا است.

وی متذکر شد: همچنین یکی از جلوه‌های آن عقلانیت، عضویت در بریکس و شانگهای بود و همین طور یکی از جلوه‌های این عقلانیت موضوع عملیات وعده صادق بود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ان‌شاالله یکی دیگر از جلوه‌های این عقلانیت انقلابی رونق اقتصادی در کشور خواهد بود، گفت: ما معتقدیم این نگاه جواب می‌دهد؛ آنچه در دولت اتفاق افتاد یک تغییر و یک رویکرد دیگری بود که در مقابل آن نگاهی که نگاه دیپلماسی التماسی باشد، قرار گرفت. ما معتقدیم نگاه اینگونه همان گفتمانی است که امام، رهبری و مردم از ما انتظار دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران کشور قدرتمندی است، اظهار کرد: این کشور داشته‌های زیادی دارد؛ امروز به حمدالله با جلوه‌ای که جمهوری اسلامی ایران با وعده صادق و این عملیات بزرگ انجام داد، فکر می‌کنیم هم سایه جنگ از کشور برداشته شده؛ خلاف اینکه برخی فکر می‌کردند می‌توان با موشک معامله کرد، لذا با همین قدرت سایه جنگ از کشور برداشته شد.

وی ادامه داد: همچنین سرریز و جلوه‌های همین مسئله را می‌توان در مسائل اقتصادی و کارهای دیگر هم دید. لذا با همین اقتدار و اتکا به داشته‌های کشور بسیاری از کارهای دیگر را می‌توان دنبال کرد لذا این خود یکی از جلوه‌های موفقی است که در کشور جواب داد و می‌تواند در کارهای دیگر مشکلات را حل کرد و کار را پیش برد.

رئیس جمهور با بیان اینکه عملیات وعده صادق یک نقطه اقتدار برای کشور رقم زد، ادامه داد: عملیات وعده صادق نشان داد که ایران اسلامی در موضع اقتدار قرار دارد و این اقتدار آثارش را در حوزه‌های دیگر نظیر اقتصادی و اجتماعی نیز نشان خواهد داد.

وی با بیان اینکه اگر ما در زمان مناسب تصمیم مناسبی را اتخاذ کردیم و درست عمل کردیم این حتماً نتایج خوبی در پی خواهد داشت، ادامه داد: این مسئله حتماً می‌تواند در حوزه‌های دیگر هم زمینه رفع مشکلات، اجماع سازی و غرور ملی را به دنبال داشته باشد.

شعاری که مردم ایران سر می‌دادند امروز شعار مردم خود امریکا شده است

رییسی در پاسخ به این سوال که راه حل مشکلات کشور موشک است یا مذاکره، افزود: بارها اعلام کردیم ایران برای کشورهایی که بخواهند با ما روابط خوبی داشته باشند آماده است و ما آمادگی داریم دست همه را به گرمی بفشاریم. البته دشمن همانند ۴۵ سال گذشته ایران هراسی می‌کند.

وی ادامه داد: همان شعاری که مردم ایران سر می‌دادند امروز شعار مردم خود امریکا شده است و این نشان داد موضع ایران در قبال غزه و فلسطین درست است.

رییس جمهور تصریح کرد: در دیدار با مسوولان اقلیم، آنها معتقد بودند کار شهید سلیمانی در مبارزه با داعش هیچگاه از خاطره مردم اقلیم نخواهد رفت.

میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم

رییسی گفت: پیام وعده صادق این است کسانی که در مقابل ایران بایستند ما هم ایستادگی خواهیم کرد. ما میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم. امریکا عهدشکنی کرده است.

وی ادامه داد: موشک جواب موشک است.

شاهد ساخت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن در کشور هستیم

رییس جمهور با اشاره به ساخت مسکن در دولت سیزدهم، بیان کرد: ۴ میلیون مسکن نیاز کشور و تاکید قانون است. وعده‌ای را که مردم دادیم را آغاز کردیم و امروز شاهد ساخت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن در کشور هستیم. مسکن روستایی در کشور فعال است. در حوزه مددجویان ۱۰۰ هزار مسکن تحویل آنها شده است. کارگاه‌های تولید مسکن در سراسر کشور فعال است.

وی عنوان کرد: از وعده‌های دولت که به دنبال تحقق آن هستیم، ساخت مسکن است. به خانواده‌ها و جوانان وعده می‌دهم که این کار انجام خواهد شد.

باید آن علت‌هایی که تورم ایجاد می‌کند را از بین برد

رییسی در پاسخ به این سوال که مسئولان از کاهش رشد نرخ تورم خبر می‌دهند اما چرا برای مردم محسوس نیست، گفت: باید آن علت‌هایی که تورم ایجاد می‌کند را از بین برد. از ابتدای دولت با تورم ۶۰ درصد وارد کار شدیم. اولین چیزی که تورم ایجاد می‌کند کسری بودجه است و دولت تلاش کرد کسری بودجه نداشته باشد لذا در شش ماه اول ۱۴۰۰ تلاش کردیم کسری بودجه نداشته باشیم و سعی کردیم ۴۸۰ هزار میلیارد را نه با استقراض و چاپ پول بلکه با ایجاد درآمد جبران کنیم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز منابع و مصارف بودجه همخوانی داشت. از دوستان در مجلس خواهش کردیم هزینه‌ها افزایش پیدا نکند.

رشد نقدینگی ۲۲ درصد است

رییس جمهور گفت: دوم مساله مهمی که بر تورم اثر دارد رشد نقدینگی است. وقتی دولت را تحویل گرفتیم هدف‌گذاری کردیم که رشد نقدینگی را کنترل و مهار کنیم. طبق آخرین گزارشی که از بانک مرکزی گرفتم رشد نقدینگی ۲۲ درصد است. چون تا آخر سال گذشته ۲۵ درصد بود و الان به این مقدار رسیده است.

وی افزود: علت سوم نیز مساله ناترازی بانک‌ها یا اضافه برداشت‌ها از بانک مرکزی است. در این راستا آن موسساتی که انضباط مالی نداشتند را منحل کردیم. ما در دولت سعی کردیم مسائلی که منجر به تورم می‌شود را مهار کنیم اما زمان‌بر خواهد بود.

شاهد توانمندسازی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی هستیم

وی افزود: همچنین تلاش کردیم فشار بر روی اقشار کم درآمد و ضعیف وارد نشود. لذا درآمد مستمری بگیران و مددجویان را دو و سه برابر کردیم. کالا برگ نیز کمک جدی است که ۱۱ قلم کالا که مورد نیاز سفره مردم را تامین می‌کند. همچنین شاهد توانمندسازی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی هستیم.

رییسی گفت: زنجیره تامین تا تولید و مصرف باید مورد کنترل قرار گیرد. اتحادیه و اقشار می‌توانند یکی از همان نقش‌های مهم مردمی باشند که می‌توانند نظارت و کنترل کنند. بنای دولت این است ضمن ایجاد انضباط با سوداگری‌ها نیز برخورد کند.

وی افزود: عدالت امری است که شاید بعد از توحید هیچ موضوعی آنقدر مورد تاکید در فرهنگ دینی ما قرار نگرفته است و به نحوی است که در حکومت امیرالمومنین حضرت تاکید فرمودند محوریت و ماموریت من اجرای عدالت است. ما اولین بوجه‌ای که تقدیم مجلس کردیم بنا بود که بودجه را به نحوی توزیع کنیم بر اساس آمایش سرزمینی باشد. ظرفیت‌ها در کشور در اختیار بخش‌هایی که نیاز بیشتری دارند و کمتر مورد توجه قرار گرفته است، قرار گیرد.

ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم

رئیس جمهور گفت: باید امکانات برای بخشی فراهم شود که تاکنون کمتر برخوردار بوده است. اگر بخواهیم عدالت را تعریف کنیم و کاری که عدالت را نقض می‌کند، فساد است. اگر عدالت از یک جایی رخت بربندد جای آن را فساد می‌گیرد. از همان اول اعلام کردیم که ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم.

وی افزود: معتقدیم دولت ما باید دولت عمل و اجرا باشد. بیش از یک میلیون مجوز صادر شده است که در سامانه به ثبت رسیده است. همه باید بدانند ابر بدهکاران بانکی چه کسانی هستند. کارهایی که در این دولت انجام شده است و توانسته‌ایم در راستای شفاف سازی گام‌های خوبی را بردارد.

رییسی گفت: اولین بار است که بعد از ۴۵ سال در دولت اتفاق می‌افتد زیرا من به بازرسی ریاست جمهوری ماموریت دادم در راستای مبارزه با فساد بتواند اصل ۱۲۷ قانون اساسی را کاملاً اجرا کند.

وی افزود: مرکز ارتباطات مردمی که درست کردیم تا الان ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار ارتباط با آن بوده است. ما گفتیم که دولت دولت مردمی است و شکل مدیران از مردم هستند.

۱۰ مدیر برکنار شدند

رییس جمهور گفت: با کسی رودربایستی نداریم و در همه شوراهای اداری استان‌ها نیز اعلام کردم. بعضی از استان‌ها با حضور بنده ۲۰ مدیر تشویق شدند و ۱۰ مدیر نیز برکنار شدند.

وی ادامه داد: امروز دولت خود مدعی است و آن گشت ارشاد مدیران که قول داده بودیم را عملیاتی کردیم به گونه‌ای که در تهران، وزارتخانه‌ها و در سراسر کشور این گشت ارشاد پیگیری می‌شود. بازرسان در دستگاه‌ها حضور می‌یابند و تذکرات لازم را می‌دهند و در صورت لزوم افراد را تغییر داده و جابجا می‌کنند.

حجت الاسلام رئیسی اظهار کرد: در این رابطه خط قرمزی نداریم. بنده با مردم ارتباط دارم و حزب و جریان خاصی را ندارم چون دولت مردمی هستیم.

وی تاکید کرد: البته اگر کسی برکنار شده است به منزله آن نیست که فساد داشته است بلکه احساس شده است که آن فرد در جای دیگر بهتر می‌تواند نقش ایفا کند و بنده عرض کردم که به هر دلیلی اگر کسی ناکارآمدی دارد باید او جابجا شود تا دولت تحول بتواند تحول را اجرا کند.

رئیس قوه اجرایی در خصوص حوزه فرهنگی کشور و ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه اظهار کرد: عدالت فرهنگی و میزان کتابخانه‌های ما در مناطق غیر برخوردار ایجاد شده است. ایجاد کتابخانه‌ها، کارهای فرهنگی، ایجاد سالن‌ها در سراسر کشور که میزان آن چند برابر بوده است، از این جمله است.

وی با اشاره به نمایشگاه کتاب افزود: در خصوص نمایشگاه کتاب در سال گذشته یک میلیون و ششصد هزار جلد کتاب از طرف روستاها اعلام نیاز شده است که برای آنها ارسال شد و در توزیع کتاب میان روستا و شهرستان و تهران فرقی وجود ندارد.

رییس جمهور ادامه داد: در جهت نشاط اجتماعی باید گفت که ۲۵ میلیون نفر در سال گذشته در رویدادهای فرهنگی از جمله نمایشگاه‌های قرآن، در سینماها، مراکز مختلف ورزش‌های و فرهنگی حضور پررنگی داشتند که همه اینها جلوه‌هایی نشاط اجتماعی است.

رییس قوه اجرایی اذعان کرد: قطعاً مردم مشکل دارند اما حضور ۹ میلیون زائر در کنار جوار مرقد مطهر امام رضا علیه السلام که در عید و بعد از عید صورت گرفته نشان از نشاط مردم دارد و دولت برای ایجاد نشاط اجتماعی به ویژه در نسل جوان خانم‌ها و آقایان و دختران و پسران گام‌های بیشتری را برخواهد داشت و از برنامه‌های دولت برای افزایش نشاط اجتماعی این است که تلاش بیشتری بکند و حتماً اقدامات لازم به ثمر خواهد نشست.

رئیس جمهور در خصوص موضوع حجاب و عفاف و برخی گلایه‌های مردم در این خصوص اظهار کرد: خوشبختانه زنان کشور ما در طول تاریخ همواره نسبت به عفت حیا و حجاب پایبند بوده‌اند و این پایبندی به ارزش‌ها همواره زبان زد بوده است. موضوع حجاب و عفاف وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است و قانون نسبت به آن صراحت دارد و اگر افرادی نسبت به مسائل شرعی توجه لازم را ندارند اما همه باید به قانون پایبند باشند. توجه دولت هم به آن است که به مسائل قانونی توجه شود، هر چند دشمن به دنبال حیا زدایی از جامعه ماست ولی مردم متدین جامعه ما اجازه نخواهند داد که دشمن به هدفش برسد.

دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست

رئیس‌جمهور تاکید کرد: معتقدیم دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست و مردم اجازه نخواهند داد دشمن به این هدف خود دست یابد. پایبندی زنان و دختران نسبت به عفاف و حجاب ریشه در اعتقادات و باورهای آنان دارد. افرادی با یک برنامه ریزی به دنبال هنجار شکنی هستند ضوابط قانونی در این زمینه روشن است. امروز با فضایی که در جامعه وجود دارد توجه به حیا و عفاف بیش از پیش مورد توجه است. دولت وظیفه قانونی خود را در این زمینه باید انجام دهد.

در حال تکمیل…

دیگر خبرها

  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ بیش از ۱۰۰ مدیر ناکارآمد برکنار شدند
  • مراسم باشکوه تحلیف پوتین به عنوان ریاست جمهوری
  • مراسم تحلیف ریاست جمهوری برای سی سالگی
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ